Geert voelde al langere tijd dat er ‘iets was’. Hij had leuk werk vond hij. Prettige collega’s, goede voorwaarden, uitstekend zelfs! Als verkoper van landbouwmachines en voertuigen voor wegenonderhoud had hij veel vrijheid. Hij had veel contacten met klanten en toeleveranciers en daardoor een groot netwerk. Dat netwerk in combinatie met zijn ervaring maakte hem een autoriteit in zijn business. Maar toch… het vervulde hem niet.

Hij voelde dat hij steeds minder energie verkreeg uit zijn werk. Hij wilde voorkomen dat het anderen zou gaan opvallen, waardoor zijn imago er onder zou gaan leiden. In het slechtste geval wordt dan voor jou besloten wat je moet gaan doen en dat wilde hij beslist niet. Hij wist echter niet: ‘Wat dan wel?!’

Geert oriënteerde zich op de mogelijkheden voor een persoonlijk assessment, waardoor hij meer inzicht en een antwoord zou krijgen op de vraag: ‘Wat dan wel?!’ Hij besloot een persoonlijke drijfverenscan te doen waardoor exact zichtbaar wordt van welke aspecten je persoonlijk energie krijgt en waar je energie op verliest.  Hij kreeg ook inzicht in wat zijn werk hem bood.

Door middel van een persoonlijk gesprek werd de uitslag van de drijfverentest aan hem uitgelegd. Hij kreeg uitleg in het duiden van de aspecten en de samenhang  werd verklaard. Geert kreeg inzicht in de mogelijkheden en op welke punten verbeteringen te realiseren waren. Ná dit gesprek had hij zo naar zijn baas kunnen lopen om verbeteringen bespreekbaar te maken. Echter, door het gesprek dat we voerden werd het hem duidelijk dat hij dit niet ging doen…

Wat mistte was zelfstandigheid. In het diepst van zijn vezels wilde Geert ondernemer zijn. In zijn huidige functie kon Geert wel ondernemend zijn, maar daarmee ben je nog geen ondernemer. Die nuance werd hem heel duidelijk en dat maakte dat Geert voor zichzelf is begonnen. Hij was al jaren een fervent klusser en stond geregeld in de weekenden en ’s avonds bij anderen te helpen. Daar wilde hij zijn werk van maken.

Hij wilde betekenisvol zijn voor anderen door ze te helpen.

Hij wilde betekenisvol zijn voor anderen door ze te helpen. Door kwalitatief goed en mooi werk te leveren. Laten zien dat je kunt klussen met verstand. Hij is loodgieter geworden. In het begin alleen en inmiddels met drie medewerkers. Ze maken fantastisch werk en krijgen er oprechte waardering voor. Hij bruist van de ideeën en de energie en zal dit werk, naar eigen zeggen, met plezier tot ver na zijn pensioengerechtigde leeftijd doen.

Geert blij en wij blij zou je denken, maar daar bleef het niet bij… Zijn partner zei later dat het zijn beste keuze ooit is geweest. Letterlijk: ‘Hij is een leuker mens geworden’.

Dat maakt de drijfverenscan en ons werk heel waardevol. Herken jij dat gevoel van energiebeperking of zelf verlies? Voel je aan dat je er iets aan MOET doen, maar weet je niet precies hoe je het oplost?  Bel ons  en leg je situatie voor, zodat we samen kunnen bekijken hoe we jou het beste kunnen helpen.

Voel geen belemmering om te bellen. We hebben meer dan 5000 personen, mensen zoals jij, geholpen om dat werk, die aanpak, die werkomgeving of wat ook te vinden waardoor zij weer barsten van de energie. Iedere dag.  Tot snel!

Naast een persoonlijk assessment kunt u ook bij ons terecht voor management developmentteamworkshopsmatching assessmentpersoonlijke ontwikkelingontwikkelassessment en effectief samenwerken.

Liever even langskomen? Ook dat is mogelijk! Met ruim 15 jaar ervaring helpen we u graag! Neem contact op.

* Wegens privacyredenen is de naam gefingeerd.

Pin It on Pinterest