Inzicht in jouw drijfveren?

Doe nu de Energy Drives® scan!
Persoonlijk asessmentTeam workshop

Ruimte voor groei

 Wat is Energy Drives®?

Mensen en daardoor ook teams en organisaties hebben zo hun eigen denkpatronen en gewoonten. Het voorkeursgedrag dat mensen vertonen, kan voor een groot deel verklaard worden door drijfveren.

Datgene wat je drijft, bepaalt hoe je functioneert en voorspelt je gedrag en motivatie om dingen wel of juist niet te doen. 

De Energy Drives® scan geeft inzicht in jouw drijfveren. En geeft antwoord op de vraag waar jij energie van krijgt en wat je juist energie kost.

Doen je teamgenoten ook de Energy Drives® scan? Dan geeft de Energy Drives® app je waardevolle en praktische tips voor beter samenwerken.

Inzicht in drijfveren

Gebaseerd op Graves en Spiral Dynamics

Energy Drives® maakt drijfveren inzichtelijk met zeven kleuren, gebaseerd op het gedachtegoed van Graves en Spiral Dynamics.

De kleuren zijn te vergelijken met de bril waardoor je naar de wereld kijkt. Iedereen beleeft daardoor zijn eigen werkelijkheid. Deze werkelijkheid is niet goed of fout, maar geeft aan waar iemand energie van krijgt of energie op verliest.

Praktische resultaten

Anders dan  andere drijfverentest brengt Energy Drives® per kleur een nuancering aan, waardoor er meer diepgang ontstaat en de resultaten praktisch toepasbaar zijn, zonder etiketten te plakken en te vervallen in algemeenheden.

Wil je de Energy Drives® scan laten begeleiden door één van onze eigen van onze eigen coaches inclusief een persoonlijke toelichting en duiding van je scan? Neem dan contact met ons op.

Ook kun je de Energy Drives® laten afnemen door een van onze gelicenseerde partners. 

Drijfveren in kaart gebracht door 7-waardesysteem

De theoretische onderbouwing van Energy Drives® is gebaseerd op het jarenlange onderzoek en het systeem van grondlegger Prof. Dr. Graves. Hij ontwikkelde een systeem waarbij de drijfveren van mensen in kaart worden gebracht, genaamd Spiral Dynamics.

Graves stelde het waardesystemen vast. Een waardesysteem, ofwel drijfverensysteem, is:

een beeld wat iemand heeft van de wereld met daaraan gekoppelde overtuigingen.

Wanneer de wereld voor iemand wijzigt, ontwikkelt die persoon ook een ander waardesysteem. Dit laatste is afhankelijk van zijn/haar neurologisch systeem. Mensen kunnen meerdere waardesystemen in zich hebben.

 

De waardesystemen zijn essentieel voor het begrijpen van menselijk functioneren. Ze zijn ook meetbaar. Waardesystemen zijn de echte drijfveren van mensen. Door deze te meten, worden gedrag en functioneren op een genuanceerde manier inzichtelijk.

Don Beck en Chris Cowan hebben als leerlingen van grondlegger Prof. Dr. Graves zijn theorie verder uitgewerkt en gevisualiseerd in een kleurrijk, praktisch toepasbaar model. Het model en de kleuren worden ook binnen Energy Drives® gebruikt.

EnergyDrives

De voordelen van Energy Drives®

N

Scherp inzicht in je drijfveren om je impact te vergroten

N

Scan meet drijfveren. Niet goed of fout

N

Altijd een persoonlijke toelichting

N

24/7 toegang tot persoonlijke, online rapportage

N

Duidelijke rapportage op 1 A4

N

> 15 jaar toonaangevend in persoonlijke ontwikkeling

N

12.000+ personen gingen je al voor

N

Landelijk netwerk van > 70 Energy Drives® partners

Hoofdkantoor

Villa 'De Eerdbeek'
Dorpsstraat 22
6741 AK Lunteren

Pin It on Pinterest