Licentiepartners Energydrives®

Geeft ruimte om je impact als professional te vergroten
Individueel niveauTeamniveau

Licentiepartners

Licentiepartner worden?

Energy Drives® geeft je de ruimte om je impact als professional te vergroten en mensen verder te brengen vanuit hun persoonlijke drijfveren. Als licentiepartner van Energy Drives® voeg je een krachtig instrument toe aan je eigen expertise. Wij leiden je op tot licentiepartner door middel van een tweedaagse training. Na deze licentiepartnertraining ben je bevoegd om Energy Drives® in te mogen zetten in je eigen praktijk.

Kwaliteit

De vertaalslag die je als licentiepartner maakt in de gesprekken met je klanten, zijn van doorslaggevend belang in de resultaten van het onderzoek. Daarom hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze partners en bieden wij verschillende licentiepartnertrainingen aan, op individueel en teamniveau.

Licentiepartnertrainingen

De licentiepartnertraining is ontwikkeld voor onder andere organisatieadviseurs, HR-consultants, recruiters, verzuim- en arbo-adviseurs, trainers, coaches, loopbaanbegeleiders en mediators. Ook bedrijven en instellingen kunnen worden opgeleid om Energy Drives® zelf als instrument/ coachingtool in te zetten.

Ben jij een gedreven professional die enthousiast is over de drijfverentheorie van Spiral Dynamics en voldoende business heeft om minimaal 25 Energy Drives® scans per jaar af te nemen? Dan ontmoeten wij je graag.

Wij bieden twee typen licentiepartnertrainingen aan. Ná accreditatie van Individueel niveau kun je Team niveau te volgen. 

Coaching tool

Coaching tool

Energy Drives® biedt een coaching tool waarmee je jouw vakmanschap en impact vergroot. Deze tool, gebaseerd op Spiral Dynamics, geeft inzicht in drijfveren. Van individuele personen, maar ook van teams en organisaties. Wil je jouw persoonlijke effectiviteit als coach vergroten en gebruik maken van Energy Drives®-scans als coaching tool? Volg dan onze licentiepartnertraining. Je bent dan gecertificeerd om de Energy Drives® coachingsmethode uit te voeren.

Inzicht in jouw eigen drijfveren én die van de klant

Inzicht krijgen in jouw persoonlijke drijfveren is zeer waardevol. Zo leert je waar je energie van krijgt en energie op verliest. Zo kun je jezelf als trainer blijven ontwikkelen.

Ook het inzichtelijk maken van de drijfveren van jouw klanten is waardevol. Hiermee creëert je een basis voor gedegen training. Daarnaast geeft het handvatten voor het bespreken van samenwerking, communicatie en leiderschap. Bespreek je dit in teamverband, dan ontstaat er wederzijds begrip. Als professional creëert je zo grote impact. Met de coaching tool van Energy Drives® krijg je inzicht in de drijfveren van jouw klanten.

Inhoud training en investering

Aan de slag met de Energy Drives® coachingsmethode

Om gebruik te maken van de Energy Drives® coaching tool volg je een licentiepartnertraining. Je doet voorafgaand aan deze training zelf de Energy Drives®-scan. Vervolgens zet je Energy Drives®-scans uit bij 5 kandidaten naar keuze. De resultaten hiervan vormen een onderdeel van de training.

De training is gebaseerd op e-learning in combinatie met twee trainingsdagen. Achtergrondinformatie, studiemateriaal en oefenmateriaal zijn hierbij inbegrepen. De licentiepartnertraining wordt afgesloten met een examen. Na het examen beschik je over de Energy Drives® licentie. Je kunt nu zelfstandig drijfverenscans uitzetten en afnemen.

Licentiepartner worden

Als licentiepartner kun je zelf aan de slag met de coaching tool van Energy Drives®. Je gaat daarbij een samenwerking aan met Energy Drives®. Dit betekent dat:

  • Je enthousiast bent over de drijfverentheorie van Spiral Dynamics als coachingsmethode;
  • Je bewust kiest voor een coaching tool van hoge kwaliteit, die uitgaat van genuanceerde interpretatie en toepassing;
  • Je jezelf ziet als belangrijkste bron voor resultaat bij klanten – niet enkel de drijfverenscan;
  • Je minimaal 25 Energy Drives®-scans per jaar kunt afzetten;
  • Je het elkaar inspireren en helpen te ontwikkelen binnen ons netwerk inspirerend vindt.

Studiebelasting en investering van de licentiepartnertrainingen

De licentiepartnertraining bestaat uit één dag training en een halve dag examen. Dit examen wordt apart ingepland. De investering voor de licentiepartnertraining Individueel niveau is:

De training (inclusief lunch, e-learning en literatuur): € 2.299,-
Het examen: € 300,-.

Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Wil je werken met de coaching tool van Energy Drives®? Neem dan contact met ons op via 0341-820 004 of info@energydrives.nl.

Gemeente Gouda

HR-adviseur Sheila Hussainali van Gemeente Gouda heeft gekozen voor Energy Drives®.

7 jaar geleden maakte ik bij een train-de-trainer traject voor het eerst kennis met Energy Drives®. Bij de bespreking van mijn persoonlijke drijfverenprofiel rolde ik van het ene ‘aha’moment in het andere.

Aanleiding en doel

Door inzicht te krijgen in mijn eigen drijfveren heb ik in de jaren daarna zoveel meer plezier kunnen halen uit mijn werk én heb ik geleerd dat ik veel energie krijg als ik anderen kan helpen bij hun ontwikkeling. In de periode hierna heb ik altijd wel op een of andere manier gebruik gemaakt van de kennis die ik tot nog toe had opgedaan vanuit de Energy Drives®. Naarmate mijn professionele interesse in ontwikkelingstrajecten en veranderingstrajecten groeide, groeide ook de behoefte bij mij naar meer kennis over drijfveren. Via mijn eigen drijfveren heb ik immers geleerd dat het instrument uitermate geschikt is om veranderingen teweeg te brengen die een waardevolle rol spelen wanneer het gaat om mensen in hun kracht te laten werken. En wanneer mensen in hun kracht werken draagt dit bij tot een omgeving waarin mensen in staat zijn om samen op basis van de juiste energie tot mooie resultaten te komen. Dit maakte het voor mij dan ook een logische stap om licentiepartner te worden.

Ervaring en resultaat

Wat voor mij het meest bijzondere was aan de training is dat de sfeer waarbinnen deze heeft plaatsgevonden, zo goed werkte voor de groep. Theorie en interactie waren zodanig in balans en zo goed afgestemd op de groep dat het niet voelde alsof je ‘op cursus’ was. De gedegen kennis van de trainer en het talent om op het juiste niveau in verbinding te treden met de cursisten heeft het tot een ervaring gemaakt die mij de juiste basis heeft gegeven om zelf met Energy Drives® aan de slag te gaan en daardoor nog meer geïnspireerd te raken om dit instrument in te zetten om andere mensen (verder) op weg te helpen in het vinden van inzicht in eigen kracht en talent.

Ik ga vanaf nu dan ook graag vol vertrouwen, inspiratie en energie aan de slag met dit mooie instrument en raad het eenieder aan die anderen hetzelfde mee zou willen geven.

 Sheila Hussainali

Marcel Veening

Marcel Veening heeft gekozen voor Energy Drives®.

Sommige veranderingen en innovaties komen vloeiend in beweging en andere stagneren in het proces. Veelal blijkt de intrinsieke motivatie van de betrokken teams een belangrijke factor voor succes. Het is interessant om vast te kunnen stellen wat de drijfveren van mensen zijn, zodat je ze optimaal kunt inzetten op onderwerpen waar ze energie van krijgen.

Het geeft henzelf inzicht en helpt het proces in samenwerking, leiderschap en communicatie beter vorm te geven. Dat is voor mij een reden geweest om de Energy Drives® licentiepartnertraining te doorlopen. Enerzijds om organisaties te begeleiden vanuit een goede analyse van de potentie die aanwezig is, anderzijds om binnen de trajecten waar ik verantwoordelijk voor ben de ‘human factor’ de plek te geven die ze hoort te hebben.

De training is bijzonder leerzaam en de gesprekken die loskomen scherpen het inzicht in de relatie tussen psychologie en persoonlijk functioneren. Het is een waardevolle aanvulling gebleken op mijn professionele aanbod als interim manager.

Hoofdkantoor

Villa 'De Eerdbeek'
Dorpsstraat 22
6741 AK Lunteren

Energy Drives® is een merk van Essention Groep

Pin It on Pinterest