Drijfveren zijn een beeld wat iemand heeft van de wereld met daaraan gekoppelde overtuigingen en op basis waarvan hij of zijn handelt. Ja, dat klinkt ingewikkeld, hoe werkt dat eigenlijk? Het is heel eenvoudig uit te leggen met dit gedragsmodel:

Gedrag

Gedrag is het enige wat we van elkaar zien en wat jij dus aan je omgeving laat zien. In wat je doet, in wat je zegt, maar ook in wat je niet zegt. Gedrag gaat zelfs zover, dat bijvoorbeeld bij een vergadering waar je verwacht wordt aanwezig te zijn en je komt niet opdagen, men jou niet ziet, maar jouw gedrag wel. Zo bepalend is dat.

Omgeving

Gedrag wordt dus bepaald door waar je bent, je omgeving. Op de sportclub laat je ander gedrag zien dan als je in een serieuze vergadering zit. Of op de verjaardag van je familie. Je omgeving bepaald jouw gedrag. Maar niet alleen je omgeving, ook van binnenuit, vanuit jouw persoonlijkheid wordt dat gedrag aangestuurd. Hoe zit dat dan?

Capaciteiten

Het eerste wat binnen in jou zit, dat zijn je capaciteiten. Dat wat je al kan. Wat je geleerd hebt. Wat je ervaringen zijn. De kennis die je hebt. Dat ziet men aan jouw gedrag. Als jij goed om kan gaan met bijvoorbeeld een lastige klant, dan ziet men aan jouw gedrag dat je geleerd hebt daar goed mee om te gaan. Heel veel testen, heel veel scans, gaan hierover. Waar ben je goed in? Waar ben je minder goed in?

Identiteit

Gaan we verder bij jou naar binnen, in dit model omhoog, dan komen we uiteindelijk bij jouw IK uit. Bij jezelf uit. Jouw identiteit. Hoe jij bent, hoe je in elkaar zit. Wil je dáár meer van weten? Doe dan een psychologische test, dan moet je niet bij Energy Drives® zijn.

Drijfveren

Maar wat doet Energy Drives® dan wel? Energy Drives® meet jouw drijfveren. En die zitten heel dicht tegen jouw IK aan. In feite zijn jouw drijfveren het venster waardoor jouw IK naar buiten komt. Jouw manier van doen, jouw manier van denken. Hoe komt jouw IK naar buiten? Uiteindelijk in gedrag. Het is wetenschappelijk vastgesteld dat meer dan tachtig procent van jouw gedrag ingekleurd wordt door deze drijfveren. Vandaar dat het ook zo goed is om te weten hoe dat in elkaar zit. Wij doen dus geen gedragstest, wij gaan geen psychologische test doen, maar precies daar bij het gedeelte drijfveren stellen we vast wat jouw manier van doen is. Waar jij energie van krijgt. Waar jij op leegloopt. Heel goed om te weten, vooral omdat dát tachtig procent van jouw gedrag inkleurt.

Overtuigingen

‘Hé’ kun je zeggen, ‘hoe zit het dan met mijn overtuigingen?’ Dat is een beetje een lastige. Want bijvoorbeeld: jouw manier van doen is kort, direct, zakelijk. Dan kan het zijn dat je in een omgeving terecht komt waarbij dat niet zo handig is. Dat je even rustig moet blijven, geduld moet hebben en dergelijke. Dat doe je met je overtuigingen. Je komt in een situatie waarin ik niet mijn standaard drijfveren laat zien. Daar kun je mee sturen. Daar kun je mee spelen. Daar kun je je mee aansluiten op de ander. Dat doe je met je overtuigingen. Dus extra redenen om te weten hoe jouw drijfveren in elkaar zitten. Voor jezelf en voor je omgeving.

Ontdek jouw drijfveren

De drijfveren zijn essentieel voor het begrijpen van menselijk functioneren. Weet je wat zo mooi is? Ze zijn ook meetbaar.  Door middel van een drijfverenscan worden jouw drijfveren, gedrag en functioneren op een genuanceerde manier inzichtelijk. Met behulp van drijfveren krijgt jij inzicht waar je daadwerkelijk energie van krijgt en op welke aspecten je energie verliest. Wij van Energy Drives® kunnen dit voor je doen. Je vult online een vragenlijst in en bespreekt de uitslag daarna met een gecertificeerde coach.

Benieuwd naar jouw drijfveren? Zoek een licentiepartner en doe de scan!

Energy Drives® is ontstaan in 2001 en zowel actief in Nederland als wereldwijd. In de afgelopen 15 jaar hebben duizenden medewerkers, managers, zzp’ers, teamgenoten, directeuren en ondernemers ervaren wat genuanceerd inzicht oplevert. Inzicht in eigen drijfveren en in drijfveren van relaties. Het effect is groot en geeft ruimte voor ontwikkeling en groei in tal van situaties.

Pin It on Pinterest