Energy drives®Licentiepartner

Vergroot je impact en breng mensen en teams verder!
Download brochureContact

Licentiepartner

Energy Drives geeft inzicht en ruimte

Mensen en daardoor ook teams en organisaties hebben zo hun eigen denkpatronen en gewoonten. Het voorkeursgedrag dat mensen vertonen, kan voor een groot deel verklaard worden door drijfveren. Datgene wat iemand drijft, bepaalt hoe iemand functioneert en voorspelt het gedrag en de motivatie om dingen wel of juist niet te doen.

Energy Drives® maakt drijfveren inzichtelijk met zeven kleuren, gebaseerd op het gedachtegoed van Graves en Spiral Dynamics. De kleuren zijn te vergelijken met de bril waardoor mensen naar de wereld kijken. Iedereen beleeft daardoor zijn eigen werkelijkheid. Deze werkelijkheid is niet goed of fout, maar geeft aan waar iemand energie van krijgt of energie op verliest.

Met Energy Drives kun je persoonlijke aandacht aan medewerkers geven, zet je ze in hun kracht en heb je geweldige input voor het organiseren van de juiste structuur en energie in organisaties. Inzicht in de eigen drijfveren hebben en tegelijkertijd de drijfveren van anderen herkennen vergroot het plezier in het werk en het vermogen om ergernissen te relativeren en te plaatsen. Het geeft een boost om effectiever samen te werken. Als licentiepartner van Energy Drives voeg je daarmee een krachtig instrument toe aan je eigen expertise.

 

Onze unieke samenwerking met licentiepartners

Energy Drives® wordt in de markt aangeboden door gelicenseerde partners die hun vak- manschap en impact vergroten met de drijfverenscan. Energy Drives® wordt sinds 2003 aangeboden en geeft als krachtige scan een genuanceerd inzicht in drijfveren van personen, teams en organisaties. Wij geloven in de kwaliteit van de EnergyDrives®-scan, maar zeker ook in de vertaalslag die onze licentiepartners zelf weten te maken in de individuele klantgesprekken en duidingen. Daarom zijn wij zeer terughoudend in ‘standaardrapportages’ en hechten grote waarde aan de kwaliteit van onze partners en hun rol.

Waarom kiezen voor Energy Drives?

N

Je vergroot jouw vakmanschap; je voegt een krachtig instrument toe aan jouw eigen expertise

N

Je versterkt jouw impact en autoriteit; je biedt jouw klanten een genuanceerd en praktisch inzicht

N

Je vindt eerder aansluiting bij klanten; je sluit aan bij de wereldwijde bekendheid van Spiral Dynamics

N

Je werkt binnen een prima prijs/kwaliteitverhouding

N

Je kunt jouw business en kennis vergroten door samen te werken met andere licentiepartners van Energy Drives®

Trainingsagenda

Ik wil aan de slag met de Energy Drives coaching methode en schrijf mij in voor de licentiepartner training.

Contact

Ik kom graag in contact om de mogelijkheden als Licentiehouder te bespreken.
 

Z

Proefscan

Ik wil graag zelf ervaren hoe Energy Drives werkt en maak graag een proefscan.
 

Kwaliteit door training van licentiepartners

De vertaalslag die je als licentiepartner maakt in de gesprekken met je klanten, zijn van doorslaggevend belang in de resultaten van het onderzoek. Daarom hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze partners en bieden wij verschillende licentiepartnertrainingen aan.

De licentiepartnertraining is ontwikkeld voor onder andere organisatieadviseurs, HR-consultants, recruiters, verzuim- en arbo-adviseurs, trainers, coaches, loopbaanbegeleiders en mediators. Ook bedrijven en instellingen kunnen worden opgeleid om Energy Drives® zelf als instrument/ coaching tool in te zetten. Wij bieden twee typen licentiepartnertrainingen aan. Ná accreditatie van de training op individueel niveau ben je bevoegd om Energy Drives® in te mogen zetten in je eigen praktijk. Vanaf Individueel niveau kun je Team niveau volgen.

Licentiepartnertraining individueel niveau

Vergroot jouw vakmanschap en impact met de drijfverenscan van Energy Drives®. Wil je de toepassing van Energy Drives® ervaren en dit zelf kunnen gebruiken, om in te zetten in je eigen netwerk of je eigen organisatie? Volg dan de licentiepartnertraining Energy Drives® individueel niveau. Je bent dan gecertificeerd om Energy Drives®-scans uit te voeren.

Licentiepartnertraining team niveau

Ben je een gedreven professional met de licentie Energy Drives® individueel niveau? En heb jij de ambitie om bij jouw klanten inzicht in drijfveren om te zetten in ruimte voor verandering binnen teams? Dan ontmoeten wij je graag op onze licentiepartnertraining Energy Drives® teamniveau. Na het volgen van de training ben je gecertificeerd om Energy Drives®-scans inclusief teamanalyses uit te voeren.

Gemeente Gouda

HR-adviseur Sheila Hussainali van Gemeente Gouda heeft gekozen voor Energy Drives®.

7 jaar geleden maakte ik bij een train-de-trainer traject voor het eerst kennis met Energy Drives®. Bij de bespreking van mijn persoonlijke drijfverenprofiel rolde ik van het ene ‘aha’moment in het andere.

Aanleiding en doel

Door inzicht te krijgen in mijn eigen drijfveren heb ik in de jaren daarna zoveel meer plezier kunnen halen uit mijn werk én heb ik geleerd dat ik veel energie krijg als ik anderen kan helpen bij hun ontwikkeling. In de periode hierna heb ik altijd wel op een of andere manier gebruik gemaakt van de kennis die ik tot nog toe had opgedaan vanuit de Energy Drives®. Naarmate mijn professionele interesse in ontwikkelingstrajecten en veranderingstrajecten groeide, groeide ook de behoefte bij mij naar meer kennis over drijfveren. Via mijn eigen drijfveren heb ik immers geleerd dat het instrument uitermate geschikt is om veranderingen teweeg te brengen die een waardevolle rol spelen wanneer het gaat om mensen in hun kracht te laten werken. En wanneer mensen in hun kracht werken draagt dit bij tot een omgeving waarin mensen in staat zijn om samen op basis van de juiste energie tot mooie resultaten te komen. Dit maakte het voor mij dan ook een logische stap om licentiepartner te worden.

Ervaring en resultaat

Wat voor mij het meest bijzondere was aan de training is dat de sfeer waarbinnen deze heeft plaatsgevonden, zo goed werkte voor de groep. Theorie en interactie waren zodanig in balans en zo goed afgestemd op de groep dat het niet voelde alsof je ‘op cursus’ was. De gedegen kennis van de trainer en het talent om op het juiste niveau in verbinding te treden met de cursisten heeft het tot een ervaring gemaakt die mij de juiste basis heeft gegeven om zelf met Energy Drives® aan de slag te gaan en daardoor nog meer geïnspireerd te raken om dit instrument in te zetten om andere mensen (verder) op weg te helpen in het vinden van inzicht in eigen kracht en talent.

Ik ga vanaf nu dan ook graag vol vertrouwen, inspiratie en energie aan de slag met dit mooie instrument en raad het eenieder aan die anderen hetzelfde mee zou willen geven.

 Sheila Hussainali

Marcel Veening

Marcel Veening heeft gekozen voor Energy Drives®.

Sommige veranderingen en innovaties komen vloeiend in beweging en andere stagneren in het proces. Veelal blijkt de intrinsieke motivatie van de betrokken teams een belangrijke factor voor succes. Het is interessant om vast te kunnen stellen wat de drijfveren van mensen zijn, zodat je ze optimaal kunt inzetten op onderwerpen waar ze energie van krijgen.

Het geeft henzelf inzicht en helpt het proces in samenwerking, leiderschap en communicatie beter vorm te geven. Dat is voor mij een reden geweest om de Energy Drives® licentiepartnertraining te doorlopen. Enerzijds om organisaties te begeleiden vanuit een goede analyse van de potentie die aanwezig is, anderzijds om binnen de trajecten waar ik verantwoordelijk voor ben de ‘human factor’ de plek te geven die ze hoort te hebben.

De training is bijzonder leerzaam en de gesprekken die loskomen scherpen het inzicht in de relatie tussen psychologie en persoonlijk functioneren. Het is een waardevolle aanvulling gebleken op mijn professionele aanbod als interim manager.

Hoofdkantoor

Villa 'De Eerdbeek'
Dorpsstraat 22
6741 AK Lunteren

Energy Drives® is een merk van Essention Groep

Pin It on Pinterest